رسول اکرم (صلی الله علیه وآله و سلم) فرمود: هرگاه دیدید که قرآن ها، جامه ای زیبا بر تن کرده اند و مساجد، زینت یافته اند و مناره ها، قد برافراشته اند و قرآن، با آواز خوانده می شود و مسجد ها، گذرگاه قرار گرفته اند، مؤمن در آن روزگار، از گوگرد سرخ، کمیابتر خواهد بود. آری! مساجدشان آذینبندی و جسمشان پاکیزه؛ اما دلهایشان از مردار، بدبوتر است. روضة الواعظین
از جمله بدعت های عصر غیبت، تغییر در معماری مساجد است که بسیار از شکل مورد رضای خداوند سبحان و سفارش پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فاصله گرفته. مطالب زیر برگرفته از روایات شیعه می باشد که جهت اختصار از ذکر احادیث و دلالات آن صرفنظر شده است. در صورت درخواست احادیث بیان خواهد شد.
مسجد اسلامی نباید بنایی بلند و طبقات بالا داشته باشد و حتی سنت رسول خدا صلی الله علیه وآله اینست که دیوار همکف به اندازه قامت یک انسان باشد.
مناره و گلدسته بدعت است و موجب اشراف به منازل همسایگان خواهد بود و در روایت آمده که امیرالمؤمنین علیه السلام دستور به تخریب گلدسته های اذان گویی دادند.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بنای سقف بر روی مسجد را حداکثر به اندازه سایبان با برگ خرما اجازه دادند و هنگامی که باران شدید بارید و صحابه اصرار به بستن سقف با گل داشتند ایشان مخالفت کردند و به هیچوجه تا پایان عمر حضرت اجازه ندادند و نخستین کاری که حضرت حجت پس از قیام انجام خواهند داد شکستن سقف مساجد است.
محراب در مسجد بدعت و نهی شده است.
نقش و نگار و تزیین و کنگره بندی و امثالهم مورد نهی و نکوهیده است مگر اینکه آیات قرآن باشد.
صدای بلند در مساجد ( و امروزه با بلندگو ! ) حتی قرآن و ادعیه، مکروه و موجب آزار دیگران می باشد بجز بانگ اذان که استثنا شده است.
امام صادق علیه السلام: عمل کننده بی بصیرت چون کسی ست که بیراهه می رود و شتابش جز دوریِ بیشتر نتیجه ای ندارد. کافی
فراموش نکنیم شب قدر ضربه را زدند که بیشتر ثواب کنند.
سلام
روایات رو هم ذکر کنید لطفا. و این که آیا روایات مخالف وجود نداره؟
با بقیه موارد کاری ندارم و درست ولی مسجد اگر سقف نداشته باشه که سرمایش و گرمایش و برف و باران رو میخوان چی کار کنند؟ عملا در مدت زیادی از سال مسجد تعطیل میشه.