تمدن بدلی ( نقد مدرنیته ، مدارس علوم غرب و تکنولوژی )

مدرنیته و متعلقاتش، دین و شریعتی مجزا ست و اگر آن را به عنوان روش و ابزاری خام بپذیریم، به تدریج شریعت و دینمان را تغییر می دهد.

تمدن بدلی ( نقد مدرنیته ، مدارس علوم غرب و تکنولوژی )

مدرنیته و متعلقاتش، دین و شریعتی مجزا ست و اگر آن را به عنوان روش و ابزاری خام بپذیریم، به تدریج شریعت و دینمان را تغییر می دهد.

مشخصات بلاگ
تمدن بدلی ( نقد مدرنیته ، مدارس علوم غرب و تکنولوژی )

علوم جدید و تکنولوژی، مختص سبک زندگی ماده گرایی غرب و در واقع شاخه ای از جهانبینی و شریعت اومانیست است که محرّک آن نظام سلطه و سرمایه می باشد.

آخرین نظرات

مردی از اهل قم قیام می کند، مردم را به سوی حق دعوت می نماید، جمعیتی نیرومند که مانند پاره های آهن (سخت و استوار) هستند، به گرد او جمع می شوند که طوفان های حوادث آن ها را نمی لرزاند، و از جنگ با دشمن خسته نمی شوند، و ترس به آن ها راه ندارد، و توکلشان به خداست .» - محدث قمی، سفینة البحار، ج 2، ص 446
قیام و مجاهدات انبیاء همیشه توام با آفات و موانعی بوده که ثمرات دعوت ایشان را محدود می نمود. انقلاب ایران نیز از این قاعده کلی مستثنی نبوده و علیرغم پیروزی های متعدد با آفات و چالش هایی مواجه بود که با وجود عظمت و ظفر های ابتداء انقلاب، پس از چهل سال شاهد انحراف و افول آن هستیم. جدای از اینکه برخی امید به صعود مجدد حکومت به سوی برقراری ارزش ها دارند. حال این امید بجا باشد یا نباشد، درباره وضع موجود باید بگوییم در آستانه چهل سالگی انقلاب آنچه از ثمرات این جنبش عظیم تاریخی می بینیم عزت و قدرت نظامی ای ست که در تاریخ ایران و اسلام کم سابقه بوده و نعمت رهبری فقیه و شجاع. و در عین حال تبدیل شدن عمدی کشور به فاحشه خانه ای بزرگ توسط مسئولان حرام لقمه و دیوث مملکت که مسئولیت  و انقلاب را به بازی گرفته و قدر این جهش بزرگ تاریخی را ندانسته اند.
از جمله این آفات، آمیختگی تئوری حکومت با تفکرات لیبرال و بنیان فکری غربی ست که موجب فرو نشستن تدریجی شور و حرارت برپایی دین و عدالت در جامعه شد. این افول به روشنی در حیطه های فرهنگی و سیاسی و اقتصادی مردم مشاهده می شود و پس از چهار دهه جز پوستی از آرمان های اسلامی در ایران باقی نمانده است. اکنون هم که در رسانه های عمومی افتخارات حکومت شمرده می شود مبنا کاملا غیر اسلامی و مربوط به تمدن مادی ست.

مدرنیته

نقد مدرنیته

نظرات  (۱)

  • اسرافیل مهدوی
  • سلام و عرض ادب.

    این حرف شما از مبنا غلط و گمراه کننده و صد البته مغرضانه است.

    شمایی که دغدغه جمهوری اسلامی رو داری هیچ وقت اینو فراموش نکن: هر جایی که دشمن عقب نشینی کرد و کم آورد اصلی ترین دلیلش پیشرفت های تکنولوژیکی و فناورانه در اون بخش بوده. مثلا حوزه نظامی.

    البته که فیلسوفان، جامعه شناسان و دانشمندان بسیاری به نقد تکنولوژی پرداخته اند. اما باید توجه داشت که افراد ذکر شده به انکار و رد و نفی کلی تکنولوژی نپرداخته اند. بلکه تاثیرات منفی ای که ممکن است تکنولوژی در ساحت زندگی انسان ها داشته باشند را بررسی کرده اند....
    و راه حل آن را هم روی گرداندن و کنار گذاشتن تکنولوژی عنوان نکرده اند بلکه «آگاهی» و «علم به تکنولوژی» را راه کنار آمدن با تکنولوژی ذکر کرده اند.

    بنده هم در وبلاگم بارها و بسیار بیشتر از شما تکنولوژی رو نقد کرده ام اما به هیچ عنوان منکر اون نشده ام.

    صحبت های شما، رد و انکار کلی تکنولوژی است که مسلما با هیچ منطقی پذیرفته نیست.

    در شرایطی قرار گرفته ایم که تکنولوژی و علوم روز دنیا اصلی ترین عامل پیشرفت به حساب می آیند.

    باز هم می گم: شمایی که دغدغه جمهوری اسلامی رو داری هیچ وقت اینو فراموش نکن: هر جایی که دشمن عقب نشینی کرد و کم آورد اصلی ترین دلیلش پیشرفت های تکنولوژیکی و فناورانه در اون بخش بوده. مثلا حوزه نظامی.

    پی نوشت 1: فکر نکنید اگه به انتشار همچین مطالبی بپردازید پیشرفت علوم تکنولوژیک و فناوری رو کند می کنید. به هیچ وجه این اتفاق نمی افتد هیچ، اتفاقا حرکت رشد علمی بسیار بیشتر نیز خواهد شد.

    پی نوشت 2: برنامه هایی مثل «اولین ها»، «ایران 20» و ... کاملا موثر و به جا هستند.

    پاسخ:
    علیک سلام و با تشکر از شما
    "صحبت های شما، رد و انکار کلی تکنولوژی است که مسلما با هیچ منطقی پذیرفته نیست."
    اتفاقا ورطه ای که اکثرا علما فریب می خورند نقد تکنولوژی و تایید گزینشی آن با مطرح کردن شیوه استفاده از آن است. باید توجه داشت که در این حیطه نقطه اختلاف تمدن کفر و تمدن اسلامی انکار نکردن و یا انکار مطلق فن آوریست.
    بارها عرض و با دلایل متعدد اثبات هم کردم، اختراع و صنعت بر بنیان دانش بشریِ منقطع از وحی، مظهر استکبار انسان توهم زده در برابر خالق حکیم است. ما به عنوان مسلمان باید مکتب وحی را بپذیریم و گزینشی عمل کردن در برابر تمدن کفر عاقبتی جز وضع فعلی امت اسلام ندارد.
    البته حیطه نظامی را در کتابم توضیح داده ام
    این عبارت هم در پوسترم بخوانید:
    "البته منظور این نیست که در شرایط کنونی ما این علوم را نداشته باشیم. بلکه فعلاً جهت دفاع در برابر ابزارهای تخریبی دشمن داشتن این علوم مادی در بستری کنترل شده توسط افراد خاص، برای جامعه ضرورت دارد. ولی درگیر کردن کل جامعه و جوانان و نظام آموزشی با این علوم، تقدیس این علوم به عنوان علوم مد نظر دین و بکاربردن آن در بستر معیشت جهت توسعه و تمدن زایی اومانیستی، ایرادهای مد نظر ما می باشد. مثلا در جامعه اسلامی نیاز است معدودی از علما، تورات و تلمود و زبان عبری را آموزش ببینند اما اینکه از ابتدای نوجوانی پیوسته و تمام وقت همه مسلمانان مشغول خواندن تعالیم یهود و اجرای آیین های آن شوند چه مفهومی دارد؟!"
    برای بحث و روشن تر شدن مداعی خودم و یا وارد شدن در موارد صدق آن آمادگی دارم ان شاء الله.

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">