تمدن بدلی ( نقد مدرنیته ، مدارس علوم غرب و تکنولوژی )

مدرنیته و متعلقاتش، دین و شریعتی مجزا ست و اگر آن را به عنوان روش و ابزاری خام بپذیریم، به تدریج شریعت و دینمان را تغییر می دهد.

تمدن بدلی ( نقد مدرنیته ، مدارس علوم غرب و تکنولوژی )

مدرنیته و متعلقاتش، دین و شریعتی مجزا ست و اگر آن را به عنوان روش و ابزاری خام بپذیریم، به تدریج شریعت و دینمان را تغییر می دهد.

مشخصات بلاگ
تمدن بدلی ( نقد مدرنیته ، مدارس علوم غرب و تکنولوژی )

علوم جدید و تکنولوژی، مختص سبک زندگی ماده گرایی غرب و در واقع شاخه ای از جهانبینی و شریعت اومانیست است که محرّک آن نظام سلطه و سرمایه می باشد.

آخرین نظرات

ماجرای درگیری بین نیکولا تسلا و توماس ادیسون چی بود؟

 

با توماس ادیسون که همه شما آشنا هستید؛ ولی متاسفانه باید بگویم که توماس ادیسون، آن چیزی که مدارس به ما گفته نیست! حالا چرا؟

در آن زمان، یکی از بزرگترین نبردها، نبرد الکتریسیته بود که دو فرد پیشرو در این زمینه، نیکولا تسلا و توماس ادیسون بودند. ادیسون به این دلیل که چندین سال زودتر از نیکولا تسلا فعالیت خودش را شروع کرده بود، در میان مردم محبوب تر و معروف تر بوده و همچنین به دلیل اختراع لامپ (که به اشتباه به نام او ثبت شد) توانست محبوبیتش را بیش از پیش کند.

تسلا طرفدار جریان متناوب (AC) و ادیسون طرفدار جریان مستقیم (DC) بود. و همین آغازی برای شروع یک جنگ تمام عیار بود!

البته اگر بخواهم خیلی خلاصه وار درباره AC و DC بگویم این است که AC نسبت به DC امنیت بالاتری دارد و همچنین عایق کمتری هم نیاز می شود و چندین مزیت دیگر که DC از آنها بی بهره است.

تسلا توانست ثابت کند که جریان DC گران و ناکارآمد است و از آنجایی که ادیسون هم کلی بودجه از طرف سرمایه گذاران دریافت کرده بود، نمی توانست به همین راحتی پا پس بکشد. برای همین جنگ شروع شد!

توماس ادیسون با “جی پی مورگان” که یکی از سرمایه داران آن زمان ایالات متحده  بود، شریک شد و از آن طرف هم تسلا شرکت خودشان را به همراهی “جرج وستینگهاوس” بنا نهاد. از آنجایی که طرح AC خیلی بهتر از طرح مورد حمایت ادیسون بود، تسلا توانست قراردادهای زیادی را به سمت خودش بکشد؛ اما… اما یکدفعه چند نفر بر اثر طرح AC جانشان را از دست دادند.

همین اتفاق لازم بود تبلیغات های گسترده ادیسون بر علیه نیکولا تسلا شروع شود. تظاهرات عمومی، پیاده سازی ولتاژ بالا بر روی حیواناتی مانند فیل و در عجیب ترین آن، اختراع صندلی الکتریکی! ادیسون حتی یک اختراع به نام خودش ثبت کرد تا نیکولا را زمین بزند.

همین موضوع باعث شد تا خیلی از قراردادهایی که تسلا بسته بود، فسخ شود، مشتریان از او دور شوند، دیگر کسی با او همکاری نکند و هزاران مشکل دیگر….

 برنده جنگ الکتریکی ادیسون بود یا تسلا؟

متاسفانه در این مورد حق به حقدار نرسید. البته درنهایت ادیسون شکست را به نحوه خودش پذیرفت؛ ولی چیزی نسیب نیکولا تسلا نشد. حالا چرا؟

تسلا درنهایت حق اختراع جریان متناوب را به وستینگهاوس واگذار کرد و ادیسون هم که بعدا نام شرکتش به جنرال الکتریک تغییر پیدا کرد، حق استفاده از این اختراع را از وستینگهاوس خواست و این می تواند به این معنا باشد که ادیسون فهمیده (که البته از قبل میدانسته) اختراع رقیبش از او بهتر است و شکست را درنهایت پذیرفت.

 

نقل از تن تاپ

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">